miércoles, 9 de abril de 2014

LA MESURA AMB EL COS.

Avui hem fet memòria de l' última classe. Hem recordat la història del petit Inuit, el qual va mesurar el peix que havia pescat amb l'amplada dels seus braços.
A partir d'aquí, hem pensat amb quines parts del nostre cos podríem mesurar les coses: els dits, els pams, els peus, les passes, etc.
Com que hem vist que en sabíem tant, ens hem aventurat a mesurar diverses coses de la classe amb parts del nostre cos i ho hem anat apuntant a aquesta fitxa:



Després hem comparat els resultats i hem vist que no ens donava el mateix. Com és que passava això?
Hem rumiat molt i finalment hem arribat a la conclusió que era perquè les nostres mans, els nostres peus, etc. tenen una mida diferent de la dels nostres companys, però a partir d'aquí ha sorgit un altre dubte:  com ho hem de fer per mesurar coses i que a tots ens doni el mateix? La resposta està amb el SI (sistema internacional) que estableix unes mides iguals per a tothom i així tots ens entenem. Algunes d'elles són el metre, el quilo o el litre, les quals aprendrem a les properes sessions amb l'ajuda de "La caixa Mequili"( que ja us presentarem més endavant).

Com que ens sobrava una mica de temps per acabar la classe, hem acabat fent la part de darrere de la fitxa, on havíem de dir quina mesura utilitzaríem per mesurar els objectes dibuixats:


A continuació podeu veure algunes fotografies de quan estàvem mesurant el número de passes que fa la classe, quants pams fa la nostra bata, quants peus fa l'armari,etc.





No hay comentarios:

Publicar un comentario